Свързани новини

20.02.2011 16:46

200 загинаха при бунта срещу Кадафи в Бенгази

Видян 1612 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 200 либийци платиха с живота си, посрещайки куршумите на силите за сигурност, по време на безредиците в северноафриканската страна Либия.


Според очевидци всички убити и ранени във втория по големина град в Либия – Бенгази, имат огнестрелни рани от картечници. Броят на пострадалите е достигнал 800 души, като голяма част от тях са в тежко състояние.  Въпреки че градската болница е препълнена, в нея продължават да пристигат нови пациенти, разказват лекари. По думите им минимум 15 души са убити от снайперисти само в петък.


Кризисното положение в пристанищния град не се променя вече пети ден. Елитна бригада на въоръжените сили на Либия е настъпила в Бенгази през нощта срещу събота. „Военните обстрелват града с ракети, използват гранатомети и автомати. Хората отвръщат на армията както могат, хвърлят по военните камъни“, разказва очевидец на случващото се.


Демонстрациите в Либия се борят за свалянето на 68-годишния държавен глава Муамар Кадафи.Те започнаха на 16 февруари 2011 г. Група интелектуалци организираха протестите чрез социалната мрежа Фейсбук като призоваха мъчителя на бълграските лекари да се откаже от властта. По време на сблъсъците беше спрян достъпът до интернет в цялата страна, за да се попречи на демонстрантите да се координират.


Междувременно десетки млади протестиращи се събраха в най-големия град в кралство Мароко - Казабланка, вчера, искащи политически реформи. Едно от условията на демонстрантите е да се създаде нова конституция, която да ограничава властта на краля Мохамед VI.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец