Свързани новини

20.02.2011 16:41

Просветният министър ни заплаши: ще пренаписва историята

Видян 2218 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Историята на България трябва да се пренапише, за да може сегашното поколение да имат по-обективен поглед върху историческите факти”, каза, макар и граматически погрешно, образователният министър Сергей Игнатов.


Поредната щуротия, в която просветният шеф ни забърква, лъсна по време на конференция на младите атакисти в присъствието на техния лидер Волен Сидеров. За да бъде още по-стресираща новината, тя дойде точно в деня на обесването на Левски - 19 февруари.


Напомняме, че Игнатов, който стана министър като доцент, а вече го изписват “професор”, е продукт на американската фондация Отворено общество. Тя е финансирана от милиардера – спекулант Джордж Сорос, чийто най-доверен човек у нас е Богдан Богданов.


Въпросният господин ненадейно изникна в списъка на посланиците от ДС като само той от всички останали бе разконспириран като агент на Шесто управление – тайната политическа полиция на Тодор Живков.


Богданов е основател на Нов български университет, чийто ректор стана египтологът Игнатов, който пък от своя страна също е с яркочервен корен – татко му бе партиен секретар на някогашния Район Селски в покрайнините на София.


Сред другите учени, подкрепяни от Отворено общество бяха и тези, които в началото на 90-те пренаписаха  в родната история “турското робство” като “османско присъствие”  и отрекоха наличието на нацистки режим в България, която все пак е участник в Тройния пакт на Хитлер и в резултат на това приема безжалостен Еврейски закон и така лишава хиляди семейства от цялото им имущество, разграбено от тогавашните властници. Продукт на Отворено общество е и външният министър Николай Младенов – син на меверист от времето на соца. За него Външно така и не дава отговор предавал ли е или не е предавал наши тайни на англичаните?


Последната инициатива на министър Игнатов беше Закон за развитието на академичния състав. Предполагаше се, че това е по специалността, в която държавникът се води експерт. Законът беше позорно върнат от Конституционния съд с количество поправки, които в ученическо съчинение биха довели до незабавна и трудно поправим оценка “Слаб” 2.


В навечерието на Коледа Игнатов успя да пробута в Министерския съвет даването на 10 милиона лева за наем на 5000 програми от Майкрософт – цена в пъти по-голяма от пазарната. Сделката бе забавена от лятото след публикации на 19 ’. Минаването й между капките на последното заседание на кабинета м.г. вероятно се дължи на факта, че фактически ведомството на Игнатов се управлява от майката на финансовия министър Дянков – фамозния кадър на Тройната коалиция Румянка Таулова. В същото време богати страни като Китай и Русия използват също толкова добрите, но напълно безплатни програми на Линукс.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на