Свързани новини

15.02.2011 14:38

Алексей Петров: Премиерът е замесен в атентата срещу мен

Видян 5604 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият сътрудник на ДАНС Алексей Петров има сериозни съмнения, че в атентата срещу него през 2002 г. участие може да е имал сегашният премиер Бойко Борисов. "Аз съм отговорен и лоялен гражданин и затова не съм оповестил версии, а съмненията ми почиват на данни", каза той.


На 15 август 2002 г. на излизане от офиса си в плувен комплекс Спартак Петров бе прострелян. По това време действащ главен секретар на МВР бе Бойко Борисов, който бе първият, който го посети в болницата.


Бившата барета изрази подозренията си пред журналисти преди Софийският апелативен съд да започне да гледа мярката му за неотклонение, която в момента е „подписка", но е протестирана от прокуратурата.


Твърдението му за участие на Борисов в атентата срещу него идва дни след изказаното от премиера мнение, че Алексей Петров стои зад взрива пред редакцията на свързания с него вестник Галерия миналата седмица.


Петров на свой ред каза, че този терористичен акт е продължение на репресията срещу него с други средства. "Сигурно си спомняте, че преди близо година Бойко Борисов каза, че е във война", отбеляза той. Според него премиерът няма право да насажда една или друга теза в обществото или да фабрикува версии.


Преди съдебното заседание на медиите бяха раздадени материали по повод участие на лидера на Атака Волен Сидеров в предаване по Нова телевизия от 2 май 2010 г. В предаването Сидеров е коментирал връзки на Петров с израелското посолство на тема проституция.


Според Петров тези изявления разгласяват позорни обстоятелства за него, които не са верни и които могат да се квалифицират като престъпления.


В документа Петров призовава лидера на Атака да му поднесе публично своите извинения от същата трибуна, от която го е оклеветил, да му заплати обезщетение за нанесени вреди в размер на 1 100 000 лв., които да бъдат преведени във фонд за подпомагане на онкоболни.


Обвинението иска парична гаранция за Трактора от 1.684 млн. лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева