Свързани новини

15.02.2011 10:36

Джеймс Уорлик: Българите не вярват в държавата

Видян 1550 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Хората в България са загубили увереност в държавната система и живеят с усещането, че постоянно са подслушвани“, каза вчера американският посланик Джеймс Уорлик. 


По думите му поетапното пускане на записи води до деморализация и цинизъм сред гражданите. Дипломатът призова да бъде проведено независимо разследване за достоверността на разпространените записи от разговори на шефа на митниците Ваньо Танов.


"Няма съмнение, че България е надежден партньор и ние искаме да работим с правителството и сме уверени, че правителството може да излезе още по-силно от тази ситуация. Но тук всичко зависи от самото правителство - дали ще въведе необходимите механизми за контрол и отчетност, които да възстановят доверието на гражданите. Също така дали ще се проведе независимо разследване, за да гарантира, че истината ще излезе наяве и че тези, които са нарушили закона, ще станат известни", заяви Уорлик пред БНТ.


Той посочи, че все още не е излязла истината по отношение на това дали са достоверни записите. По думите му трябва да се проведе разследване, което да не е политически обвързано. „Брюксел, и Вашингтон ще продължат да наблюдават как правителството ще се справи с тази чувствителна ситуация", добави дипломатът. Според Уорлик оставката на министър Цветан Цветанов няма да реши проблема с подслушването.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева