Свързани новини

13.02.2011 17:03

Ливанско камикадзе готви атентати в Европа

Видян 1404 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нова терористична заплаха грози Европа в лицето на ливанеца Галеб Талеб, информира италианският вестник Кориере дела сера. Според изданието младият Талеб е терорист от ливанската групировка Фатах ал Ислам, която е пряко свързана с терористичната организация Ал Кайда.


„От няколко месеца той е в Гърция, за да подготвя терористичен акт там или в друга европейска държава. На неговите заповеди се подчиняват екстремисти, разпръснати из няколко страни в Северна Европа, в Германия, Франция и дори България“, твърдят от Кориере дела сера.


Стряскащите разкрития били направени от негов съучастник - Мунджид ал Фахам, арестуван в арабската страна Ливан. По думите му Галеб Талеб е „много амбициозен и добре подготвен“ и с всички сили се опитва да увеличи членовете на Фатах ал Ислам в Европа.


Фатах ал Ислам е палестинска ислямистка организация. Основната й база се намира в лагера Нахр ал Баред, намираща се в Северен Ливан.


Терористичната групировка е смятана за близка до Ал Кайда и сирийските тайни служби. Тя разполага с около 200 бойци, чиято цел са силите на ООН в Ливан и полицията. Неин лидер е палестинецът Шакир ал-Абси.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния