Свързани новини

08.02.2011 14:14

Обвиненията срещу Галеви били само слухове

Видян 1280 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдията от Кюстендилския окръжен съд Мирослав Начев, който произнесе оправдателните присъди на т. нар. братя Галеви, е записал в мотивите си, че „няма категорични доказателства“, които да доказват виновността им.


Магистратът написа мотивите си с близо два месеца закъснение, въпреки че крайният срок бе през декември м.г. Те са вече публично достъпни и публикувани в сайта на Кюстендилския окръжен съд.


Заради забавянето, съдия Начев бе изслушан от Комисията към Висшия съдебен съвет, която следи делата с особен обществен интерес. По време на срещата било изяснено, че забавянето било по обективни причини.


На 4 ноември м.г. съдията оправда Пламен Галев и Ангел Христов по обвиненията за организиране и ръководене на престъпна група за изнудване и принуда. Начев постанови още, че подадените граждански искове срещу тях за близо 2 млн. лв. са неоснователни.


През декември, когато изтече срокът съдията да обяви мотивите си, той заяви пред журналисти, че не е длъжен да коментира.


Сега в тях е записано, че не са налице категорични доказателства, установяващи по безспорен начин, че "подсъдимите Галев, Христов, Чакалов, Ангелов и Блатски (трима от приближените на двамата бизнесмени - бел. ред.) в различни комбинации помежду им, са формирали обща воля и са се подчинили на такава - да вършат определена категория престъпления или чрез внушаване на страх да извличат облаги".


"Възпроизвеждането на слухове в показанията на част от свидетелите, излагането на субективни мнения и предположения, не представляват доказателства по смисъла на Наказателно-процесуалния кодекс", пише още в решението на кюстендилския съдия.


Общо 240 са делата в България с висок обществен интерес.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху