Свързани новини

14.01.2011 13:21

Касим Дал на война с Доган

Видян 2022 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турският Бойко Борисов се изправи срещу лидера си, напусна ДПС. Турският Бойко Борисов обяви война на лидера на ДПС Ахмед Доган. Касим Дал извади ятагана срещу Сокола, като подаде оставка като член на централното оперативно бюро на партията.  „Той е е напуснал само ЦОБ, но не и Централния съвет на партията. Самият аз съм изненадан от това решение и не съм запознат с конкретните мотиви“, заяви говорителят на ДПС и председател на ПГ Камен Костадинов.


"Дал не е давал видими признаци за това, освен слуховете, които вървят от доста месеци за подмолна дейност, но аз считах до сега, че той е човек, който не би се занимал с подмолни дейности и ако има някакви претенции и проблеми към начина и стила на работа би ги коментирал открито с колегите си. Не считах, че нараненото честолюбие за това, че не е заместник-председател може да надделее при взимането на едно решение, но се оказа, че съм бъркал. Отдавна вървят приказки, че Дал обикаля по структурите, обявява как ще създава нови паралелни партийни структури, търси хора, които са недоволни. До този моменти считах, че това са слухове и интриги. Оказа се, че може би не съм бил съвсем прав. Вече не съм сигурен, че тези слухове не са верни", каза още Костадинов. Междувременно се разбра, че Касим Дал е изпратил обръщение до структурите на ДПС, в което заявява, че в последната година партията е изпаднала в тежък вътрешнопартиен колапс и небивала изолация. "Основното ми обвинение е главно към председателя на партията, имайки предвид неговите действия и главно бездействия", се казва още в обръщението. В него бившият зам.-председател на ДПС изрично посочва, че "няма амбиции към лидерското място в ДПС", както и че няма намерение нито да разцепва партията, нито да прави нова алтернативна формация. В депешата до местните структури на ДПС Дал казва още: "Примерът, който получихме от човека на най-висок пост в партията да се използват безскрупулно властта и хората като употребени салфетки е най-лошото, което можеше да се случи на ДПС."


"Всички бавно и полека се превръщаме в "мъжки секретарки" и всеки е призван да избира своята участ според степента на собствената си морална търпимост", посочва още Касим Дал. Той дълго бе зам.-председател на ДПС и беше считан за дясна ръка на лидера на партията Ахмед Доган. Като заместник на Сокола Дал отговаряше за партийните структури. При последните промени в ръководството на ДПС на 11 януари миналата година Доган направи сериозни промени сред заместниците си и тогава се раздели с високия пост. По време на посещението си през октомври миналата година турският премиер Реджеп Ердоган не се срещна с Ахмед Доган, но разговаря с председателя на групата за приятелство и сътрудничество между България и Турция в парламента, който е именно Касим Дал. Самият Дал минава за любимец на жените, като е уважаван и от едрия бизнес.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични