Свързани новини

21.12.2010 17:09

9 г. след ”Индиго”: За децата още е опасно!

Видян 2155 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да си дете в България днес продължава да е все така опасно. Това заявиха родители, събрали се да почетат паметта на седемте деца, загинали пред дискотека "Индиго" преди точно 9 години, пише dir.bg.


Родители, близки и приятели се поклониха пред паметника "Дървото на живота", издигнат в центъра на София в памет на Кристина, Елена, Димитър, Виктория, Любомира, Мадлен и Цветелина.


Освен загиналите деца, стотици други са били в опасност, след като тълпа от тийнейджъри се струпва пред дискотеката без всякакви мерки за сигурност, посочват родителите.


Според тях средата, в която живеят българските деца, остава все така рискова, насилието към и сред децата расте, на публични места като дискотеки, градски транспорт, спортни съоръжения липсват елементарни мерки за сигурност. "Основният проблем е, че ние възрастните пренебрегваме безопасната среда за децата ни в училище, на улицата, на детската площадка и не виждаме някои основни неща, които биха наранили дете, като счупената пейка или липсващия парапет", посочва Георги Богданов от Национална мрежа за децата.


Официалната статистика сочи, че инцидентите с деца и тийнейджъри рязко нарастват по време на ваканциите, когато те не са училище, а родителите им нямат възможност да следят какво правят през деня. За да се избегнат трагични инциденти като този пред "Индиго", от асоциация "Родители" са разработили 10 съвета как да бъде осигурена безопасна ваканция за децата, които могат да бъдат прочетени на сайта на организацията nmd.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв