Свързани новини

16.12.2010 15:12

Строят нов затвор край Волуяк

Видян 2035 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният общински съвет прие да прехвърли на Министерството на правосъдието 500 дка земеделска земя. На терена, който се намира край Волуяк, е за изграждането на нов затвор.
Съветниците от БСП се обявиха против, съветниците от ДСБ гласуваха въздържал се, а предложението беше подкрепено от съветниците от ГЕРБ, Атака, НДСВ и СДС. Председателят на червените в СОС Жельо Бойчев посочи, че до момента общината отстъпва свои терени без да бъде възмездявана от държавата. Освен това отдалечеността на такъв тип съоръжение от инженерната инфраструктура предполага, че ще се изграждат и водопроводи и канализация към него.
Разходите по изграждането на инфраструктурата ще бъдат за сметка на бюджета на Министерството на правосъдието, каза пред съветниците Даниела Машева – зам.-министър на правосъдието.  След обстойно проучване се е стигнало до извода, че не могат да се използват за затвор сградите на бивши казарми. Причината е, че като разходите за приспособяването им ще са по-високи от тези за строителството на нов затвор, посочи Машева.
Предвижда се новият затвор да има няколко корпуса. Сред тях ще бъде и жилищен корпус за около 1000 души. В него ще бъдат настанявани осъдените за умишлени престъпления. Пак него ще има и зона за настаняването на лица, които очакват присъдите си. За осъдени опасни лица е и такива с доживотни присъди предвидена зона с повишена сигурност. В затвора ще бъде изградена и затворническа болница с 200 места. В нея ще има и психиатрично отделение, както и всички отделения, влизащи в многопрофилна болница.
След изграждането на новия затвор старият ще бъде освободен. Софийският затвор е на площ 40 дка в центъра на града, той няма да бъде разрушен, а ще се търси ново предназначение за сградата. Новата сграда трябва да бъде построена след около 3 години и ще струва около 100 млн. лв., каза шефът на затворите Петър Василев.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,