Свързани новини

06.12.2010 17:08

Кой ще гушне 4 милиона лева?

Видян 2278 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 3.4000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хора от всичките 8 състава на Софийския апелативен съд са поискали да им бъде разпределено делото за Петрол холдинг, докладваха наши агенти от съдебната палата.


Председателят на съда Веселин Пенгезов, който и без друго често попада в медиите през последните месеци покрай различни скандали, направо се бил хванал за главата при тази активност на подчинените му.


Причината за засиления интерес било обещание от 4 милиона лева, за да бъде потвърдено променено решение на Софийския градски съд.


На 19 ноември, петък, той реши, че прекратява без обжалване казуса с избора на изпълнителен директор на една от най-значимите компании у нас. И признава за легитимен Иван Кутевски, който е избран на проведено на 28 юни Общо събрание на акционерите. Във връзка със събранието има жалба от миноритарния акционер Митко Събев, отхвърлена на 15 юли поради изтекъл законов срок от Варненския окръжен съд. Оттогава обаче, вместо да работи, ръководството на компанията е в режим на изчакване, а активите й ударно се прехвърлят. Едно от дружествата, оценявано на 5 милиона лева например, е “спазарено” само за 1 лев.


Кой знае защо на следващия работен ден, 22 ноември, същата съдийка променя решението си. Говори се, че е била убедена от двойка видни юристи – единият бивш министър на правосъдието.


Сигурно по тази причина и заради влиянието на НДСВ в съдебната власт ( много от кадрите са назначавани от хората на Симеон), из палатата се говори, че в момента тече яко лобиране от царисти за признаването на промененото решение от Софийския апелативен съд. Законово основание за това няма.


Но, ако се вярва на мълвата, който се реши на подобен рисков ход, щял да удари истински джакпот – 4 милиона лева. 19’ не може да приеме за възможно такава колосална сума дори да се обсъжда като опция. Ала сигурно за някои хора тя би била основание да си сложат главата в торбата!


Дано да имат предвид огромния публичен интерес към случая, както и съдбата на 5000 работещи в холдинга. Последният факт бе подчертан като най-значим както от нас, така и от премиера Бойко Борисов.


19’ се обърна за коментар към лидера на НДСВ Милен Велчев, който по случайност бил близък на юридическия експерт на Събев, за когото основният акционер в Петрол холдинг Денис Ершов разкри, че е взел 8 млн. хонорар по правен спор, без да е водил дело.


Велчев не пожела да коментира личните си отношения. Той обаче защити НДСВ с думите:„Нямаме нищо общо с това“. И затвори телефона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне