Свързани новини

03.12.2010 15:14

Подслушването показа: Бебето е оставено да умре

Видян 1809 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандални разкрития за вината на арестуваните в Горна Оряховица лекари направиха министър Цветан Цветанов и Окръжната прокуратура във Велико Търново.


Едновременно - в парламента и пред журналисти във Велико Търново, беше представен декласифициран запис с телефонни разговори, направен със специални разузнавателни средства, от които става ясно, че недоносеното бебе е било живо в продължение на 24 часа и че за неговия живот не са положени никакви усилия от персонала на родилното отделение, съобщи БТА.


Според наблюдаващия прокурор Светослав Калчев, разсекретяването на документите се е наложило поради обществения натиск, на който били подложени прокуратурата и полицията.


Част от разговорите, записани със СРС-та, които министър Цветан Цветанов изчете от парламентарната трибуна, гласят още: „Ще стане голяма разправия, защото са минали 24 часа. Ще кажат, че сме го оставили да мре. Майката знае, че е умряло”, „Той си е виновен. Откъде на къде е казал на майката, че е умряло, като то не е умряло?”, „Това дете стои живо. Те ще кажат, вие като дойдохте на работа и видяхте, че бебето е живо, какво направихте?”, „Могат да ни съдят за предумишлено убийство бе човек!”, „То си отива при Андрей Баташов, ама какво да правим”.


На 1 декември в ареста за 24-часа бяха задържани д-р Димитър Сотиров, началник на родилното отделение, гинеколозите д-р Стефан Лазаров и д-р Михаил Милатович и педиатърката д-р Катя Гецова. След изтичането на полицейската мярка задържаните бяха освободени. До момента няма повдигнато обвинение по случая, поясниха от прокуратурата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви