Свързани новини

22.11.2010 14:01

Двойно повече просещи деца в София

Видян 2179 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С наближаването на празниците улиците на столицата се изпълват с повече просещи деца. По думите на Марин Ангелов, социален работник, засечените от тях деца по улиците са два пъти повече през ноември в сравнение с предходния месец.


Според експерти увеличеният брой е заради наближаващите коледни празници, когато повече се разчита на милосърдието и състраданието на хората, съобщи БНР.


Преди един месец Ангелов работил по случай, в който при подлеза на Софийскич университет 16-годишна бременна майкае седнала на земята и проси с дете. По думите му то е на годинка или две. Момичето е настанено със спешна заповед и полицейска закрила в звено Майка и бебе, разказа социалният работник.


Мобилната група от социални работници, която обикаля ежедневно софийските квартали, издирва и друга двойка - просяци. Това са четиригодишният Стивън и майка му. Жената върви с изкривена дясна ръка и куца. На въпросите на служителите тя издавала неопределени звуци и отговаряла само с "да" и "не", разказа експертът. Ако бъде засечена отново, „детето ще бъде настанено също в дом", коментира Ангелов.


В момента ежедневно мобилна група от социални работници обикаля софийските квартали. За установените просещи деца социалните работници са предприели различни мерки. Най-често те се настаняват в социален дом.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак