Свързани новини

18.11.2010 16:05

Автобусите от София с 2/3 по-малко пътници

Видян 3083 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Транспортните превозвачи от София не извършват част от превозите към останалата част на страната. Причината е намалелия с 2/3 брой на пътниците, е установила проверка на дирекция Транспорт на Столичната община. Намалението на пътниците по междуградските линии съизмерено с тези отпреди две години е близо 60 процента, каза шефът й Димитър Петлешков, цитиран от БТА.


Фирмата Юнион Ивкони извършват превози по 34 часа от междуградски разписания с начална точка София от общо 92-та часа към различни точки на страната, които трябва да обслужват, са установили експертите. Карат С не обслужват три от часовете си по разписания за страната, Етап Адрес - четири, Груп плюс - два, Транс 5 - четири, Калея - един, както и Римеса 99. Те също не изпълняват един от часовете си по спечелените след конкурсна процедура разписания.


За установено еднократно неизпълнение на часове по разписание към определена дестинация в страната са - глоба равна на десетократно заплащане на цената на билета за крайната му точка. При трикратно установено неизпълнение общината може да прекрати договора. По думите на Петлешков засега няма да се прибягва до крайната мярка, тъй като е известна причината за неизпълнението на превоза на пътници по маршрутите - липсата им. След среща между превозвачите и дирекцията са съкратени 12 часа от разписанията, по взаимна договореност, тъй като липсват пътници за тях.


Подписаните договори за превози по републиканската транспортна схема с превозвачите е от началото на 2008 г. Те изтичат през 2016 г. От София превози на пътници се извършват по 84 направления.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец