Свързани новини

17.11.2010 16:05

София втора по евтин транспорт в Европа

Видян 1431 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

София заема 26-то място в световната класация на градовете с най-евтин обществен транспорт за туристи. Рейтингът е изготвен от сайта Price of Travel, съобщи Дневник. 80-те най-популярни за туристите градове в света са сравнени по цените, които те трябва да платят, за да ползват услугите на обществения транспорт.


От своята 26-а позиция София се оказва вторият най-евтин град в Европа по цени на обществения транспорт. Лидер на Стария континент е Санкт-Петербург.


Столицата ни е представена в класацията с цена на билет за обществен транспорт на стойност 0.80 долара (1,12 лв., а всъщност е 1 лв.).


От европейските градове след българската столица се нареждат Москва, Краков, Прага, Будапеща, Атина, Мадрид, Рим, Дубровник и други. Най-много пари за обществен транспорт туристите дават в градовете Копенхаген, Осло и Венеция. В италианския град пътуването с "речен трамвай" излиза на туристите 8.9 долара.


Най-евтин в света се оказва градският превоз във венецуелската столица Каракас, а най-скъп в Копенхаген, Осло и Венеция.


Оказва се, че в столицата на Венецуела пътуването с метро или автобус струва 0.12-0.28 долара. Като че ли това е едно от най-евтините занимания за туристите на венецуелската столица, отбелязва Price of Travel и добавя, че като цяло Каракас е доста скъп град за туристите. Второто място е за египетската столица Кайро, където превозът с метро струва минимум 0.17 долара. Сред лидерите е и индийската столица Делхи, където билетът за метро варира между 0.18 и 0.66 долара.


Авторите на класацията отбелязват, че при съставянето й са използвани действащи цени към средата на ноември т.г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец