В сила от днес бе въведен нов стандарт за производство на кашкавал. В търговската мрежа продуктът се отличава с надпис Български кашкавал и обозначение БДС 14, съобщи БНР.
Според новите изисквания кашкавал ще се прави само от свежо прясно мляко. „Определени са и сроковете, в които продуктът трябва да зрее,“ уточни Ивелин Буров от Института по стандартизация. Той допълни, че кашкавалът от краве мляко трябва да зрее задължително 45 дни, а този от овче мляко трябва да престои 60 дни. „В него няма да се добавят консерванти, емулгатори и други добавки, с които ни заливат през последните години“, завърши Буров.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
бТВ Синема 28 април 21:00ч.
Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу
По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:
- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?
Тя си поглежда гърдата и възкликва:
- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!