Свързани новини

07.11.2010 16:59

ING като пирамида

Видян 6469 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три жертви от подвеждане на потребителите намери ING Животозастраховане в 19’. Разказваме тази история, за да предпазим онези, които си мислят, че големите имена и обещанията на колосите струват нещо. Не се връзвайте!


През септември 2008 г. в редакцията пристигна агентка на световната финансова група с име, което вероятно трябваше да ни светне накъде отиват нещата - КРАЛева. Тя започна да ни убеждава да сключим солидни застраховки живот. Като бонус към тях ни обеща златни кредитни карти. На въпроса, ако променим решението си, останем недоволни или по друга причина се откажем, може ли да си върнем парите обратно, получихме отговор – да, след втората година. Подписахме формулярите и започнахме да плащаме.


Последва обаждане от агентката, че за съжаление компанията не може да спази обещанието да ни издаде златни карти, въпреки щедрите ни месечни вноски. Това изостри вниманието ни. И вече започнахме да съжаляваме, че сме се вързали.


Два месеца по-късно получихме допълнителните условия към договора. От тях разбрахме, че и вторият въпрос – за връщането на парите, е с почти отрицателен отговор.


Разбрахме, че на втората година човек не взема парите си обратно, а получава нещичко като коефициент спрямо възрастта, статуса си и не знаем още какво.


Малко преди втората година да изтече, ние разбрахме цялата истина, след като месеци наред агентката се укриваше от нас. Не можем да си вземем и една седма от парите си! Като не смятаме и процента, който би ни се начислил, ако сумата беше на влог – примерно 15% за последните 2 щедри към депозитарите години. Хайде, да не ги смятаме тях, но да даваха останалото...


Съветът на нашата мила агентка от ING беше повече от нагъл - да продължим да внасяме пари, за да не сме останели капо.


Като знаем вече всичко това, не искаме да си представяме дали и как биха изплатили застрахователната сума по договора, която е 250 000 евро. Вместо финансово облекчение, това би създало на нашите близки огромни проблеми. И със сигурност би ги оставило с празни ръце.


Сигурно все ще се намери някоя вратичка и от доказване, че не са камили, ще ги побъркат. В най-добрия случай вероятно ще минат години, докато си оправят сметките със застрахователя, ако намерят нови сили и средства.


Възможно е на върха на пирамидата в ING да не знаят какво става в нейната основа. Но ние пишем всичко това, за да предпазим други клиенти от подобни загуби на пари. Бъдете бдителни и отказвайте на агентите, които атакуват точно по това време – в края на годината. Както се казва – човек предупреден, наполовина е спасен.


19’ естествено ще изпрати настоятелни сигнали и искания за спешна проверка по случая до Комисията за финансов надзор и до Комисията за защита на потребителите. Стига вече са се подигравали с нас!   



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще