Свързани новини

07.11.2010 15:46

Баневи се опаричиха внезапно

Видян 5817 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тъжна година без разходка и почивка на острова на супер богатите СЕЙНТ БАРТС и на разправии с властта. Такава беше 2010 г. за олигархичното семейство Баневи.
Милионерската фамилия бая го беше закъсала. Така поне твърдяха близки и далечни познати и делови партньори на заботателите от масовата приватизация.
Мрачните месеци обаче са зад гърба на една от великосветските свойки на България. Баневи внезапно са се опаричили, клюкарят в бизнес кръговете.
Мнозина се зачудиха как е станало това насред дъното на икономическата катастрофа в България. Отговорът на този въпрос се оказа учудващо прост.
Баневи натрупаха бая заводи чрез боновите книжки на пенсионерите, след като направиха през 1996 г. мощна кампания и привлякоха акциите на червени фенове. Някой умело беше пуснал слуха, че фондът на олигарсите бил партиен на БСП. Което, разбира се, не е така.
Част от собственостите бяха продавани през последните години. А ударените от кризата, ако се вярва на мълвата, ще станат вторични суровини, също като друг соцгигант Кремиковци.
Баневи си оставят туристическите си обекти, които единствени носят пари в кризата. Перлата им е ваканционното селище Русалка, строено преди около 30 години за нуждите на френската верига Клуб Мед. През сезона кметът на Каварна и министърът на регионалното развитие се опитаха да натиснат Баневи, но освен медийна, атаката не се превърна в реална.
Къмпингите по южното Черноморие са другата туристическа собственост на олигарсите. Тази година голяма реклама им направиха всички звезди от Стъклен дом, които изкараха ваканцията си точно по обектите на Баневи, а папараците непрекъснато ги щракаха на плажа и около него.
Празник в Монако си уреди светската двойка в чест на своето семейно излизане от кризата. Жени и Николай Баневи са избрали престижен хотел в княжеството в подножието на Алпите. Край бреговете на Средиземно море те се отдали на отдих. И на любимия си в предкризисните времена шопинг.
Жени, която е страстна почитателка и колекционерка на дизайнерски дрехи и аксесоари – притежава например уникална по рода си лимитирана чанта Луи Вюитон за 25 000 евро, не пропуснала да се отбие в лъскавия мол до площада на казиното в Монте Карло. Какво точно е пазарувала? Това вече си знае само тя.
След шопинга на едно от най-лъскавите места в Европа, Баневи са били забелязани по къси гащи и с елегантни ретро шапки на едно от летищата на Стария континент. Те се отправили към едно от любимите си екзотични кътчета, далече далече от драмите на България и ЕС. 






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!