Свързани новини

03.11.2010 17:16

Ромските сватби в Столипиново под покрив

Видян 5127 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 1.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Циганските сватби в Столипиново занапред ще бъдат под покрив и няма да смущават хората от квартала. Пловдивската община планира да строи ритуална зала за ромските бракосъчетания, каза зам.-кметът Александър Долев, цитиран от Дарик. Залата ще бъде на площ от 5 декара на мястото на бивша детска градина в центъра на гетото, чиято сграда е разбита и окрадена.


Освен ритуален дом, от градската управа планират там да има и гишета за плащане на ток и вода. Тъй като общината няма пари да строи, ще търси инвеститор, който да предложи проект и да го изпълни. Печалбата му ще бъде от съпътстващите търговски дейности, които ще му позволим да извършва в комплекса, обясни зам.-кметът по общинската собственост.


За да стане това обаче, 2/3 от съветниците трябва да одобрят предложение имотът с бившата забавачка да бъде преобразуван от публична в частна общинска собственост. То ще бъде гласувано на утрешната сесия.


Миналата година бе приета наредба, която забрани ромските сватби на открито, и задължи каруците да се движат само през деня и то ако са регистрирани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и