Свързани новини

03.11.2010 17:07

Министър Плевнелиев, ще бутнете ли хотела на Славова без Акт 16?

Видян 2718 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Информацията на вестник 19’ се оказа абсолютно вярна, както обикновено. Хотел Виа Понтика на Петя Славова работи без одобрението на ДНСК. Случаят е сходен с този на митничарските вили без Акт 16, които премиерът обеща да бъдат бутнати.


“След преглед на изложената документация се констатира, че не са приложени всички нотариални актове или други документи за собственост на УПИ-, кв. 223, Поморие. Съгласно приложените документи за собственост общата площ на имота е 11 941 кв.м, а видно от Подробен устройствен план...площта на новообразувания УПИ е 12 629,50 кв.м.


На основание на горецитираното, досието е върнато за изясняване на несъответствието и към момента хотелът не работи”.


Това ни пише ДНСК. Да, но хотелът, макар без разрешително от властите, е работил през активния сезон.


Достатъчно е да прочетем гордите думи на сайта на Феста хотели: “На 10 юли 2010 г. най-новият хотел Виа Понтика Ризорт посрещна в своя парк със 100-годишна история десетки бизнесмени, бивши и настоящи политици и техните половинки”.


По-нататък четем кой е направил волно или неволно реклама на комплекса, работещ без разрешение от властите: “областният управител на Бургас Константин Гребенаров, заместник-градският прокурор на София Роман Василев, строителният предприемач Йордан Динев”.  


Абсурдът става още по-голям, предвид неизясненият от ДНСК статут на парцела и разширяването му, без документи: “Кметът на Поморие асистира на домакините г-жа и г-ца Славова при презрязването на лентата. Проливният дъжд не спря двете собственички да поведат гостите по червения килим, който ги отведе в ресторант Избата.”


На 12 юли събитието е отбелязано и от в. Стандарт: “С петчасово парти под дъжда собствениците на луксозните хотели от веригата "Феста" ознаменуваха в събота вечер откриването на последния член на туристическото семейство, 5-звездния "Виа Понтика" в Поморие”.


Хотелът и в момента се предлага на много сайтове от различни туроператори. Въпреки че нячма категоризация, на сайта на Феста хотели – веригата на Петя Славова, са му приписани 5 звезди. В други агенции фигурира с четири. Предлага ол-инклузив. Хотелската част се състои от 39 двойни стаи, 41 апартамента и 13 фамилни стаи. Според рекламата си е уникален, защото съчетава “5-звезден хотел, спа център и винарска изба и дегустационна”.


Министър Плевнелиев и новата шефка на ДНСК тържествено се зарекоха, че ще отстраняват постройките на всички нарушители на регламентите. Ще съборят ли сградата на Славова?


Надяваме се на техния отговор, въпреки че е известно, че бизнесдамата има някакво лоби във властта. Сигурно затова министър Трайчо Трайков е вдигнал мерника на заместника си по туризма Иво Маринов, който до неотдавна беше на заплата при бизнесдамата.


Още за неговите приключения – на стр. 5 и в утрешния нов брой на сензационния вестник Супер 19’ – по сергиите в цялата страна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец