Свързани новини

28.10.2010 17:29

Ще бутне ли ДНСК два хотела на Петя Славова, ако нямат акт 16?

Видян 9870 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възможно ли е два от хотелите на най-богатата българка Петя Славова да работят без необходимия по закон Акт 16? Ако това е така, ще бутнат ли и тях, както ще постъпят с къщите и именията в митничарските селища и в полите на Витоша?
Тези въпроси на 19’ бяха отправени към националния строителен контрол. Въпросните обекти, също като митничарските и олигархичните собствености, си работят от месеци. Тези специално и посрещат туристи. Интересно, ако нямат разрешително, дали гостите им при злополука могат да използват застраховка. Май не.
Единият от хотелите е Виа Понтика на Поморие. Той няма и категоризация, твърдят източници от морето. Другият е Феста Уинтър Палас, по-специално неговото ново крило, добавено към закупеното от вдовицата на Косьо Самоковеца, което си е законно.
Възниква и въпросът дали двата поморийски хотела на Славова имат категоризация. Това вече е прерогатив на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Чийто министър Трайков бе засечен лично от нас да почива на Феста Уинтър Палас, заедно с олигарха Иво Прокопиев, по-късно забегнал от страната. Въпросният хотел на Боровец пък се рекламира в медиите на категория “5 звезди плюс”, каквато всъщност няма по българските стандарти. По някои европейски категоризации е “5 звезди L”.
19 ' изпрати въпроси до Централното управление на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) затова имат ли акт 16 хотелът Виа Понтика в Поморие, както и новото крило на Феста Уинтър Палас в курорта Боровец. От пресслужбата на ведомството  казаха, че отговорът не може да бъде даден в рамките на деня. Но ще стане ясен до понеделник.
Пратихме и e-mail до пиара на Инвестбанк, чийто собственик е Феста на Петя Славова. До редакционното приключване на броя оттам не дойде ни вест, ни кост. Телефонните ни позвънявания на мобилния телефон също останаха без ответ. Свързахме се единствено с Call Center, откъдето оператор обясни, че не може да ни свърже с пресцентъра. Посъветваха ни единствено да продължим да звъним на въпросния GSM.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева