Свързани новини

26.10.2010 12:52

Хлябът на 6000 души застрашен от решение на 1 съдия

Видян 2285 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Работниците от Петрол също се включват в криминалната история около управлението на компанията. 6000 души сероизно са изплашени за хляба си. Те твърдят буквално следното: “разполагаме със смайващи данни за стотици милиони евро, потънали неизвестно къде”. Сигнализирани са компетентните органи като ГДБОП и прокуратурата. Според тях умишленото забавяне на вписването на законния изпълнителен директор Иван Кутевски чрез апаратни хватки в съда и съответната агенция “цели едно единствено нещо – да се замажат следите от далаверите”.


Изводът им е ясен и категоричен за съдбата на една от най-големите български компании: “Ако продължава това, Петрол може да бъде доведен и до фалит”. Синдикатите, които през последните дни започнаха битка с правителството и се завръщат към най-добрата си форма от 90-те години, вече се подготвят за организиран отпор срещу ликвидирането на крупния работодател.


Както вече знаете от Супер 19’ цялата тази работа тежи на съвестта на един варненски съдия.


Неговото име е Маринов. На 15 юли той отказва да спре вписването на легитимните управляващи Петрол, поискано от миноритарния акционер Събев съвършено законно. Мотивът е прост, ясен и правен – изпуснат е срокът за възражения. Той е изтекъл на 12 юли и на 13 юли Софийският апелативен съд вписва Кутевски.


На 16 юли, само ден след законното си решение, същият съдия взема точно обратното и прави “каквото си иска или каквото иска Събев”, както твърдят работниците. Спира процедурата. Нещо повече – въпреки многобройните молби от страна на засегнатите от това беззакония мажоритарни собственици на компанията Ершов и Мелник, съдия Маринов не допуска движение по делото. Целият холдинг вследствие на това е блокиран, без течовете от него, които стават все по-мощни и го заплашват с потапяне. За тях Супер 19’ разполага с обширна информация, която обобщава и съвсем скоро ще публикува.


Според работниците, които също са подготвени с данни, “вътре се вихри далавера в стил Кремиковци, умело дирижирана от честните частници Събев и Орлин Тодоров”.


Ролята на доброто ченге в казуса Петрол играе Софийският апелативен съд, който на 13 октомври постанови внесените документи от Кутевски да бъдат разгледани от Агенцията по вписванията. До редакционното приключване на броя това не се беше случило. Има ли това връзка с кадрите, останали от Тройната коалиция и назначавани от Станишевия министър на правосъдието Меги Тачева – сега директор на холдинга на Петя Славова, която има дете от Събев? Само можем да предполагаме.


Сигурно е едно – време е органите да си свършат работата и да поставят всички “герои” по местата им – олигарси, съдии и техните ятаци и помагачи!


Какво очакваме ние?


Във Варна Супер 19’ вече си има проблеми – най-голямата разпространителска агенция отказа да продава този вестник по причини, които нямат общо с бизнеса. Забрана на вестник не се беше случвала от 1999 г., когато пак в този град се опитаха да задушат Монитор.


Шефът на митниците пък загатна: Може да не е имало откраднато злато за 20 млн. лв.!


Една от най-гръмките операции на МВР беше Леярите. Според съобщенията в медиите, включително и при нас, при нея бяха задържани към 340 кг злато и платина на стойност около 20 милиона лева. Те пък би трябвало да са дадени за съхранение в митнчиеския склад на летището. Според официалната версия същото количество изчезна тези дни яко дим от въпросното хранилище – някой не пуснал СОТ-а, друг не заключил касата, денонощната охрана сигурно е дремала, а видеонаблюдението на Терминал 1 на аеоргарата сигурно е било замъглено. Та якия товар се е изпарил без вест.


Шефът на митниците ген.Ваньо Танов, бивш ръководител на ГДБОП, който има опит в разкриването на такива работи зададе няколко много интересни въпроса по този повод. Отговорите им навеждат на мисълта, че може пък изобщо да не е имало такова злато или поне не в този склад.


Ако златото не е влизало в митническото хранилище, къде е тогава?


Ако не е влизало, защо е разбит складът, от който друго не е откраднато, а там пазят и други съкровища?


Защо златото, ако го е имало, е било настанено в този склад, а не както се полага – в трезор на БНБ?


Кой и кога е сложил ценния товар?


Колко високопоставен може да бъде организаторът на Обира на века, ако го е имало в митническия склад?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху