Свързани новини

20.10.2010 16:35

283 млн. лв. са влезли в хазната от данъци и такси

Видян 1740 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За първите девет месеца на 2010 г. в хазната на София са постъпили 283 млн. лв. от данъци и такси. За сравнение - през същия период на предходната година тази сума е 269 млн. лв., тоест Столичната община има преизпълнение от 105%.


Високият процент на събираемост е резултат от добрата контролна дейност, изтъкна кметът Йорданка Фандъкова. Благодарение именно на приходната част на бюджета е и изпълнението на капиталовата програма. До този момент от Московска 33 са събрали и над 30 млн. лв. стари задължения.


От данък сгради за 9-те месеца са събрани 54 млн. лв. От налога за автомобилите сумата е 53 млн. лв, а от такса смет – 127 млн. лв., отчете първият зам.-кмет с ресор финанси Минко Герджиков. Той и Градоначалникът са категорични, че и през идната година данъците и таксите за столичани няма да бъдат вдигани. Първата цел на кметството е продължаване на амбициозната програма на София.


Към 30 септември 2010 г. общината има преизпълнение на собствените приходи от 64,3%, или с 3,5 млн. лв. повече, отчете финансист №1. От данъчните приходи в хазната са влезли 8,660 млн. лв. повече, или с 69,6% посочи той.


Амбицията е през 2011 г. да бъдат увеличени до 273 млн. лева европарите в инвестиционната програма на града. Сега 600 млн. лв. са от собствени средства и 240 млн. лв. е финансирането от европейски програми.


Строителството на втория метродиаметър върви в срок и през 2012 г. новата линия на метрото трябва да бъде факт, каза в тази връзка Герджиков. Строителството на надлезите на две нива не е стартирало единствено, за да не бъде затапен градът, добави той.


Досега са рехабилитирани 13 моста и открити са няколко надлеза посочи кметът Йорданка Фандъкова. Тя отчете и 9 нови сгради на детски градини, както и изцяло ремонтираният Дом за възрастни хора.


Що се отнася до несъбраните вземания от столичната финансова администрация отчетоха, че е изготвен списък с най-големите длъжници. Сред тях Софийският университет продължава да е на първо място с 5,5 млн. лв. дълг за такса смет. Следват магазини


Европа с 1,450 млн. лв., Министерството на младежта и спорта с 1,400 млн. лв. заради базите на ЦСКА, ВМА със 650 000 лв, които се изплащат периодично, и Басейна Спартак с боклучен дълг от 384 000 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни