Свързани новини

20.10.2010 13:43

Призоваха Цветанов да се оттегли временно

Видян 1520 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Коалиция за България иска да се създаде парламентарна анкетна комисия за изясняване на фактите около имущественото и финансово състояние на вътрешния министър, заяви заместник-председателят на парламентарната група на левицата Ангел Найденов, цитиран от БТА. По-рано днес независимите депутати от РЗС също се обявиха за такава анкетна комисия. Според БСП, Цветан Цветанов трябва да се оттегли временно от поста си до изясняване на всички въпроси, за да не се хвърлят съмнения върху резултатите от проверката на контролните органи. "Въпросите пред Цветанов и ГЕРБ са много, включително и за времето, когато е бил заместник-кмет и лидер на партия, управляваща Столична община", заяви още Найденов.


Той отбеляза, че за изясняването е необходимо съдействието на много институции - както НАП и Сметната палата, така и на Столичната община и МВР.


От партията на Яне Янев пък заявиха, че комисията трябва да разследва действията на Цветанов, свързани с основателни, според тях, съмнения за "укриване на данъци, търговия с влияние, пране на пари, изготвяне на документи с невярно съдържание и участието му в спекулативни имотни сделки пряко или с подставени лица". РЗС призовава народните представители да се абстрахират от политическите пристрастия и да подкрепят създаването на такава комисия, се казва в позицията на партията.


Миналата седмица Янев изнесе данни, според които вицепремиерът се е сдобил с 4 апартамента в София за над 460 000 лева, като не е ясно как се е сдобил с парите.


Вчера пък лидерът на РЗС заяви, че Цветанов има своя "къртица" в НАП, която може да попречи на започналата от данъчните проверка на имотното му състояние.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей