Свързани новини

20.10.2010 09:43

Д. Гяуров: Законът Кушлев е тежък комунизъм

Видян 1855 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Никога не съм си позволявал да коментирам съд и няма да го направя и сега, защото смятам, че институциите трябва да се уважават. Институцията е свещена крава, заяви пред бТВ депутатът от Синята коалиция и предишен ротационен председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Димо Гяуров. Не е възможно един лидер на партия, мандатоносител, председател на парламентарна група да бъде възприеман в тясното му качество само на депутат и неговото занимание да е само да натиска копчето за гласуване, а това е възприел съдът. Това представлява според Димо Гяуров решението на ВАС, че лидерът на ДПС Ахмед Доган не е бил в конфликт на интереси, когато е получил хонорар в размер 1,5 милиона лева. Няма да си позволя да коментирам съда. Мотивацията може да бъде различна, може да бъде натиск, шумолене на пари, не е моя работа да квалифицирам. Мога да си мисля всичко, нямам право да го казвам, лаконичен бе Гяуров. Никоя власт няма право да се меси в прерогативите на другата власт. На въпрос как се е стигнало до това фирма Минстрой да потърси точно господин Доган, Гяуров отговори: Законът не изисква да бъде разследвана тази страна на нещата. Вижте Росенец, местност край Бургас – чия собственост е, там има джетове, яхти. Това са имоти на въпросната фирма Минстрой, правете си изводите, каза Гяуров. Какви са мотивите за тази обвързаност между Доган и Минстрой, това не е проблем на тази преписка. Ние сме доказали пред съда, че фирмата е дала пари на един човек, а пък тя е взела пари от държавата. Няма гражданин в политиката, не може един политик да бъде гражданин, целият си личен и частен живот той трябва да съобразява със ситуирането си в политиката", заключи Гяуров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.