Свързани новини

19.10.2010 16:58

София взима басейна Спартак

Видян 1728 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управлението на басейна Спартак трябва да премине в ръцете на общината след гласуване на Столичния общински съвет този четвъртък. Доклад с такова предложение е внесен от зам.-кмета Минко Герджиков и беше одобрен от общинската бюджетна комисия.


Общината ще поеме управлението на спортния комплекс с няколко условия към собственика - МВР, обясни главният секретар на общината Ралица Стоянова, цитирана от Дневник. От Московска 33 искат собственикът да продължи да застрахова всяка година комплекса, да изплати накуп или разсрочено дължимите данъци и такси и имотът да бъде свободен от договори с трети лица. Ако съветниците приемат предложението на Минко Герджиков, смяната на управление ще стане с протокол между Столичната община, МВР, областната управа и общинското дружество Спортна София.


Намерението на общината е да прехвърли управлението на комплекса на  Спортна София чрез договор за поръчка. След като бъде подписан договорът, фирмата ще трябва да изготви анализ за състоянието на комплекса и да представи бизнес план за управлението му.


Против прехвърлянето на спортния комплекс в комисията се изказа съветникът от БСП Георги Кадиев. Аргументите му са, че „басейнът има неплатени местни данъци и такси за над 1 млн. лв.“.


Басейнът беше обявен за публична държавна собственост в края на май с акт на областния управител на София Данаил Кирилов. Досега оперативното управление на комплекса бе възложено на МВР. От там  прехвърлиха мениджмънта на обекта на спортен клуб Левски. Той пък беше сключил договор за стопанисването на Спартак с фирма Спарта 2000, свързана с обвинените за Октопода Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера и Момчил Кръстев, припомня Дневник.


Според думите на Данаилов всички фирми - наемателки на Спарта 2000, са напуснали комплекса. Останали са само две дружества, които плащат над 37 хил. лв. месечно на МВР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Природният газ

КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април

Предложението на "Булгаргаз" природният ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се