Свързани новини

15.10.2010 16:22

Двама депутати от ГЕРБ отиват на съд

Видян 1755 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси и за парламентарна етика ще изпрати преписки до Върховния административен съд за двама народни представители от ГЕРБ, собщи ротационният председател на комисията Валентин Николов.


По думите му до ВАС, до дни, ще бъдат изпратени преписки за конфликт на интереси срещу народните представители Стоян Гюзелев и Димитър Аврамов. Според членовете на комисията те са нарушили Закона за конфликт на интереси, като не са декларирали, че имат интереси, свързани с обработването на земеделски земи. Преписките са заради промяна на Закона за собствеността и ползването на земеделски земи. Гюзелев и Аврамов внесоха предложения за промени заедно с колежката си Десислава Танева. По-късно, след обвинение от опозицията, че има лобистки текстове, проектът бе оттеглен. Комисията е взела решение да направи предложение за промяна на правилника на Народното събрание, като се включат санкции за народните представители, нарушаващи етичните правила.


В интервю за vsekiden.com депутатът Димитър Аврамов обяснява, че е декларирал фирмите, на които е бил управител още преди да влезе в парламента. Освен това народният представител твърди, че още при появата на дебати за лобизъм, той и колегата му са се отказали от промяната на текста в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. "Абсолютно няма никакъв лобистки интерес тук и няма нищо лично – някакво облагодетелстване за някой от нас. Става въпрос за една норма, която беше работещ закон в миналото Народно събрание. След това те я отмениха и според някои ползватели е била добра практика. Затова ние решихме да я възстановим. След това променихме решението си. Пак казвам, без никакви правни последици от това наше предложение, защото това наистина не стана действаща норма", казва още той пред изданието.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и