15.10.2010 11:39

Изпечен мошеник смуче $35 млн. от САЩ

Видян 1612 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американските спецслужби разбиха престъпна мрежа, виновна за най-голямата измама в здравната система на янките. Верига от фалшиви медицински клиники успяла да източи над 35 млн. долара от здравни фондове само за няколко месеца, съобщава Ройтерс. Мозъкът на аферата е Армен Казарян - американски гражданин от арменски произход, смятан за един от най-големите измамници от бившия Съветски съюз. Той, заедно с подведомствените си открил 118 фалшиви медицински клиники в 25 американски щата. В тях фиктивни лекари провеждали фиктивно медицинско лечение на фиктивни пациенти, за което по различни клинични пътеки престъпниците успели да източат 35 милиони долара под формата на здравни застраховки.


Бандата, известна като Мирдзоян-Терджиян, използвала лични данни, откраднати от лекари и пациенти за изготвяне на сметки за лечение на обща стойност около 100 милиона долара. Успели са да получат само 35 милиона от тях. Част от източените пари са пращани в брой в Армения. Полицията вече е арестувала 44 души от престъпната групировка в Ню Йорк, Лос Анджелис, Атланта, като на всички тях са повдигнати обвинения от Федералния съд.  


Мрежата е разкрита при разследване на личните данни на 2 900 пациенти в Ню Йорк по подозрения за кражба. Веднага проличали редица несъответствия - например, лекари-дерматолози извършвали сърдечни прегледи. Лидерът на мрежата - 46-годишният Армен Казарян, в момента се намира в затвор в Лос Анджелис за рекетьорство. Следователите го описват като кръстник на арменската мафия в Съединените щати.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец