Свързани новини

12.10.2010 17:11

Следят изкъсо всеки строеж в София

Видян 1261 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичното кметство и Националната агенция по приходите (НАП) занапред ще координират своите информационни системи. Така данъчните ще получават информация за всяка сграда, която се строи в София, каза пред Нова телевизия главният архитект на София Петър Диков.


Моментната снимка на столичния Бевълри Хилз, направена от данъчните инспектори, не е запечатала незаконни сгради, става ясно от думите на арх. Диков. Оказва се, че внушителните постройки в покрайнините на София имат разрешителни. Има обаче такива, чиито данъци не са платени, каза той. Главният архитект призна, че от страна на общината има пропуски. Става дума за това, че на Московска 33 „нямат ясна система на контрол след разрешителното за строеж какво се прави“, заяви Диков.


Той отново изрази изненадата си „от доста сериозния лукс и добрите архитектурни постижения на сградите, снимани от хеликоптер от НАП“. По думите му той не е любител на разходките по витошките квартали. Още повече човек не може да види какво точно има зад високите зидове, допълни архитектът. Диков каза още, че целта на общината е да си прибере нейното – съответните данъци и такси, за  разлика от НАП, която сравнява доходи и разходи.


Според него акцията на НАП е добра, защото е фокусирала прожектора върху проблем, който всички отдавна знаят, на никой не му обръща внимание.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци