Свързани новини

10.10.2010 18:00

Борисов дава на ГЕРБ 15-20% при предсрочен вот

Видян 1562 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Публикуването на стегонграмите от заседанията на Министерския съвет редовно предоставя храна за забава или за размисъл на гражданите. Така стана и с последната сбирка на правителството.


На нея премиерът Бойко Борисов направи две много важни прогнози. Едната от тях е свързана с възможността за предсрочни избори. Министър – председателят от миналата седмица говори сериозно за нея и за умората си от властта – тема, която само беше подхвърлял преди.


Интересното в случая е, че очевидно той не се доверява на официалните социологически проучвания при все, че главният му съветник е именно социолог. Както е известно, сондажите в момента дават около 30% на ГЕРБ, ако изборите бяха днес. Борисов обаче е скептик и не вярва на подмазвачите.


Той заявява следното като прави впечатление низходящата градация: “Дали ще имаме 20, 15, Х процента, ние пак ще сме в парламента, но тогава вече държавата няма да може да се изведе от кризата”.


Така той въвежда и втората основна своя прогноза за развитието на България. Този път става въпрос повече за икономика, отколкото за политика. “Имам да разбера дали с вас (б.р. министрите) да минем тези 6-7 месеца и да преведем България през кризата, или да си спестя нервите и напрежението, да погледам сеир няколко месеца”, заявява пред своите министри Борисов.


Доста е възможно премиерът да споделя мнението на някои наблюдатели, че желаният от него президентски пост ще бъде атакуван по-трудно като управляващ. Досега винаги президентите са били лидери на опозицията – и Желев, и Стоянов, и Първанов.


При свикването на предсрочен парламентарен вот със сигурност няма да се повтори ентусиазмът от миналогодишните избори за депутати, което ще помогне на традиционните партии като БСП, ДПС и Сините да стабилизират резултатите си за сметка на ГЕРБ.


Не е ясно какъв процент от баницата ще се падне и на предстоящия проект на Първанов, който се задава зад ъгъла, но със сигурност движението на настоящия президент ще бъде фактор в голямата политика.


В резултат на всичко това страната ще бъде управлявана първо от служебно, а после от някаква форма на експертно правителство. Даже усилено се говори, че перфектен премиер и за двата случая може да бъде най-успешният финансов министър през последните години Пламен Орешарски.


Борисов от своя страна е доказал силата си като критик на властта и ролята на опозиционер номер едно перфектно би му паснала в надпреварата за държавен глава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Денят предвещава редица предизвикателства

Денят предвещава редица предизвикателства, които ще