Свързани новини

08.10.2010 13:32

Кой и как започна войната за Петрол

Видян 3016 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От тази седмица вестник Супер 19’ е забранен във Варна! В последния момент бяха отказани заявките на най-голямата разпространителска агенция за морската столица.
Кой има интерес от това и каква може да бъде причината? Причината изглежда проста. Публикацията ни от миналия брой, в която разказахме за варненския съд, където от всички числа най-много обичат 6-цифрените, а присъдите по казуси за милиарди са най-меко казано изненадващи.
Следствието бе засиленото внимание на ВСС към петненето на името на съдебната система. Стигна се чак до самолетни совалки от Варна за търсене на политическа подкрепа в София. Неуспешни!
В морската столица подобно нещо – забрана на вестник, беше се случвало веднъж. През 1999 г. Вестник Монитор изчезна, защото вътре пишеше за далаверите на кандидат – кмета тогава Добрин Митев. Забавното е, че тогава направих 4 от 16-те страници на извънредния брой на вестника, който защитници на свободното слово все пак разпространиха в най-красивия град на България.
Сигурен съм, че победата и този път ще бъде на наша страна. Този мач вече сме го играли!!!


 Народните традиции са, за да вярваме в тях! Вземете ИГНАЖДЕН – денят, по който се гадае следващата година. Както тръгне, така ще върви.
Ето ви една истинска игнажденска история за милиард...
На 20 декември 2009 година в 10 часа сутринта българско време в морската столица Варна е свикано общо събрание на акционерите на Петрол холдинг – една от най-големите частни компании на територията на страната, оценявана в различно време и над милиард.
На него обаче присъстват само 47,5% от тях в лицето на Митко Събев.
Не това обаче пише в решенията на същото това събрание. Според тях те са взети и от друг съакционер – Александър Мелник, който представлявал себе си и третия – Денис Ершов. Да, ама не!Понеже същият този Мелник в същото това време е на повече от 1000 км. Човекът е в центъра на Виена. Готви се да тръгне към летището. В 11,30 ч. българско време руснакът лети за България. Но за София.
Фактът лесно подлежи на проверка. Достатъчно е да се видят билетът и бордната карта на Мелник от полета на Австрийските авиолинии. Представени са и на съда.
Около два часа по-късно той е в българската столица, за да участва в “разширено заседание на управлението на дружествата от групата на Петрол холдинг. Което не е Общо събрание на акционерите! На събранието присъстват 15 управители на различни дружества за приклчване на финансовата година и планиране на следващата.
Около 14,30 часа му е предоставен за подпис документ на БЪЛГАРСКИ език, непреведен на руски, немски, английски с настоятелна молба да подпише. Документът е представен като формалност по разпределение на дивиденти от дружеството. Бързината се налагала, понеже било задължително дивидентите да бъдели разпределени преди Коледа. По-рано акционерите са си говорили по темата за дивидентите и Мелник не се усъмнява в намеренията на поднасящите документацията. Нали е формалност! Човекът няма никаква възможност да разбере овреме за какво става въпрос.
Законът предвижда специален ред за свикване на събрание на акционерите. Също и за неговото протичане. За оформянето на документите. Да, ама не! Нарушен е първо чл. 220 на Търговския закон – конституцията на бизнеса, а също и чл. 223 от същия закон, които описват кой и по какъв начин представлява някого, както и какви са изискванията към документите, представяни на такова събрание.
Върховният касационен съд има решение по въпроса и то гласи: “Нищожно е липсващо (невзето) решение на Общото събрание, което обаче е отразено като съществуващо в протокола от ОС или в протоколната книга на Дружеството, а също така и ако е вписано в Търговския регистър”. Само че несъществуващото е вписано.  На 6 януари съответната държавна агенция вписва измененията в Устава на Петрол холдинг. Най-важната промяна е, че според решението на несъществуващото събрание вече мнозинството става 2/3, а не обикновено, както е било.
Когато разбират какво се е случило, Ершов и Мелник се обръщат към Варненския окръжен съд. Това става на 13 юни 2010 г.  На 19 юли 2010 г. съдът оставя без движение производството.
Готови сме да предоставим трибуна и за други гледни точки по темата.

Сигурно е съвпадение, но ако помните от броя ни миналата седмица, Варненският окръжен съд има своя си дизайнерска позиция по казусите около Петрол. На 15 и 16 юли той взема противоречащи си решения по друга битка в компанията. Съвпанието е, че второто и действащо в момента решение е в полза на настоящото ръководство на компанията.
Заслугата за етапните победи вероятно е на блестящия юридически екип, воден от Тони Кръстев, който от години е сред емблемите на компанията.


Следва продължение...



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.