Свързани новини

06.10.2010 10:11

Вот на недоверие и нов министър обсъждат в парламента днес

Видян 1744 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентът ще обсъжда днес първия вот на недоверие към кабинета Борисов и ще гласува кандидатурата за нов министър на здравеопазването. Искането за гласуване на недоверие към правителството заради провала на политиката му в сферата на здравеопазването бе внесено миналия петък от 76 депутати от левицата и ДПС.


Те посочват като основни причини за решението си финансовата дестабилизация на здравеопазването, нарушени конституционни права на гражданите, липса на дългосрочна стратегия, нормативен хаос, непоследователност в управленските решения и действия и неефективен контрол. Сред мотивите са и кадрови провали след политически назначения в здравеопазването, конфликт на интереси и обслужване на лични и корпоративни цели. "Фактът, че притиснат от обстоятелствата премиерът поиска оставката на министъра на здравеопазването Анна-Мария Борисова, не само не снема основателността на предложения вот на недоверие, а тъкмо обратното", обясниха от ДПС. "Ще сме доволни, ако в резултат на разискванията се стигне до коригиране на грешните политики в тази сфера", заяви зам.-шефът на ДПС Лютви Местан. Председателят на БСП Сергей Станишев пък е на мнение, че вотът на недоверие към правителството изразява в много голяма степен общественото мнение. От СДС и ДСБ обявиха, че няма да подкрепят вота, защото политически сили, които стоят в основата на днешното състояние на здравеопазването, нямат моралното право да искат оставката на правителството. Според съпредседателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев целта на вота е левицата да покаже на избирателите си, че все още е жива и съществува. В ГЕРБ не се притеснявали, защото са убедени в политиката, която правят.


Веднага след дебатите по вота народните представители трябва да изберат нов здравен министър. Предложението на правителството е д-р Стефан Константинов. Засега неговата кандидатура среща подкрепата само на ГЕРБ и Атака. Коалиция за България и ДПС са против кандидатурата, а от Синята коалиция заявиха, че ще се въздържат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

риби

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество.