Свързани новини

05.10.2010 17:02

Стягат софийските улици за зимата

Видян 1283 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върви подготовката за зимно почистване на общинските пътища в София, каза Юлия Девинска от столичния инспекторат пред съветниците от общинската комисия по околна среда. Проверяват се общинските маршрути, спецификата им, както и местата, където биха могли да възникнат проблеми при снегопочистването, обясни Девинска и представи отчет за състоянието на район Панчарево.


Правен е обстоен преглед на документите на осемте райони, стопанисващи местни общински пътища, които през последните 3 години са ги поддържали в зимна обстановка. По думите на Девинска, цитирана от Дарик, се разглежда състоянието на маршрути в София, където евентуално може да възникне проблем.


Чисто организационно,, Голямата тежест по наблюдението и контрола на процеса ще трябва да изнесат структурите на инспектората по места, където има такива общински пътища. Експертът и уточни, че става дума за малките междуселищни пътища в периферните райони.


Междувременно в началото на другата седмица започва и проверка за техническата готовност на автобусите, трамваите и тролеите в София за зимния сезон, съобщават от общината. По време на контрола ще се проверяват състояние на гумите, спирачните системи и общата техническа изправност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни