Свързани новини

03.10.2010 16:02

Данъчни дебнат баровците от небето

Видян 1203 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като погнаха собственицете на скъпи къщи в софийските баровски квартали, от понеделник данъчните заедно с правителстевния Авиоотряд 28 ще снимат от въздуха луксозни имоти. Ще бъдат заснети и къщи и вили по Черноморието, около Пловдив и Велико Търново и на други места във вътрешността на страната. След като бъдат идентифицирани адресите на къщите, инспекторите на НАП ще изяснят собствеността на имотите и ще извършат проверка на фирмите или гражданите, които ги притежават.


По първоначални данни на агенцията в над 50% от случаите най-скъпите имоти в страната са собственост на фирми, а не на физически лица. В интервю на изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов, цитиран от пресслужбата на агенцията, се посочва, че това е така, за да могат всички разходи за построяването и текущата им поддръжка, включително режийните разноски, да са за сметка на корпоративните печалби.


Освен това повечето фирми са ползвали ДДС кредит при строителството на имотите, който ще трябва да върнат в бюджета, ако се докаже, че къщите се използват за жилищни нужди, а не за фирмени цели.


"Очакваният фискален ефект е поне 10 млн. лв. Това, което лично аз видях около София, надхвърли очакванията ми. Има къщи, чиято видима пазарна цена е от порядъка на няколко милиона евро. Редно е да проверим дали собствениците им са изрядни в данъчно отношение, дължим това на обществото", е заявил още Красимир Стефанов.


От НАП припомнят, че Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 8 години за укриване на данъци в особено големи размери и конфискация на част или цялото имущество, включително на луксозните имоти, ако вината на собствениците се докаже в съда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!