Свързани новини

30.09.2010 17:28

Съд взема противоположни решения по 1 казус за 2 дни

Видян 4745 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“От всички числа във варненския съд най-много обичат шестцифрените”, гласи италианска народна мъдрост, цитирана в новия брой на Супер 19’ по сергиите в цялата страна. Контролните органи на магистратурата у нас вече са по следите на две противоречиви решения на въпросния съд, взети в рамките на два дни.


На 28 юни 2010 г. се провежда събрание на акционерите на Петрол холдинг – една от най-големите компании в България,  което прави промени в мениджмънта поради съмнения на мажоритарните акционери Денис Ершов и Александър Мелник в лоялността на служители.


Вероятно посъветван от прославения юрист Тони Кръстев, на 14 юли един от акционерите – Митко Събев пише молба до Софийския градски съд против Петрол холдинг. Тя е за отмяна на решенията на събранието на акционерите.


Още на 15 юли СГС оставя без уважение молбата на Митко Събев.


Същия ден същото искане от същия човек е отправено и до Варненския съд. Съдия Марин Маринов също оставя без уважение искането. Само ден по-късно – на 16 юли, обаче същият този варненски окръжен съд и същият този съдия отново разглеждат делото. Решението по него обаче е сензационно, понеже е точно обратното – спира производството до приключване с влязъл в сила съдебен акт. Супер 19’ пише: “наистина не можем да поярваме, че това е възможно да се случи във Варненския съд.”


Той е сред заслужените фаворити на министъра на вътрешните работи, след като волно или неволно обезсмисли и провали акцията Медузите, която извади на показ мръсното бельо на местната власт в морската столица.


Европа също обича Варненския окръжен съд. Именно той регистрира навремето фирма на името на евродепутат от Италия, което е в разрез с нормите на ЕС. Става въпрос за италианеца Антонио ди Пиетро, който бе разчоплен от местната преса за връзки с Илия Павлов, Ахмед Доган и съдения от същия този съд вече бивш общински съветник от ДПС Иван Славков. И пак варненските съдии се прочуха из цяла Европа покрай делото Борилски, заради което Франция направи българското правосъдие на пух и прах. С какво са виновни за тази работа останалите съдии в България и по каква причина следва да понасят всичко това?!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и