Свързани новини

23.09.2010 17:00

Правителството ни набутва с по 1300 лева на човек

Видян 2957 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Без да разберем, тайно и полека, правителството се кани да ужили всеки български гражданин с по 1300 лева. Точно толкова ще увисне всеки от нас, ако намеренията за вземане на поредните кредити от кабинета на ГЕРБ се реализират.


„Балансът на бюджет 2011 е много крехък, финансовата стабилност догодина ще бъде поставена под въпрос. Следващата година ще бъде особено тежка и трудна за кабинета. ГЕРБ планират да вземат повече кредити, отколкото правителствата през последните 20 години. Това означава, че страната ни ще задлъжнее с нови 9 милиарда лева, с което държавният дълг ще бъде удвоен. Толкова заеми е вземал Тодор Живков преди 1989 година“, заяви лидерът на СДС Мартин Димитров.


Проста сметка с лист и молив показва, че ако тези 9 милиарда лева се разделят на 7 милиона население, на човек се падат по 1285 лева. При това във време на тежка финансова криза, която, въпреки веселяшкия оптимизъм на финансовия министър Симеон Дянков, явно скоро няма да свърши. Още повече, че с новите лупинги на кабинета външният ни дълг ще набъбне до почти 43 милиарда евро. 19' се отказва да прави математика и на тези пари на глава от населението, за да не рискува психическото здраве на своите читатели.


 „Дефицитът е хроничен, а през следващата година той ще достигне над 3% от БВП. Затова искаме фискален борд“, настоя Мартин Димитров. Сините прогнозират напрежение през следващата година в здравеопазването и образованието, като посочиха, че трусове очакват малкия и среден бизнес. СДС и ДСБ са едни от най-яростните критици на бюджет 2011. „Рамката на бюджет 2011, която сега ни се предлага, е направена при грешни допускания, като очакванията за 3,6 процента растеж са все едно да чакаш Дядо Коледа да дойде през лятото", е мнението на Мартин Димитров.


„Най-голям проблем ще е безработицата, която ще продължава да нараства“, прогнозира той. По думите му икономиката ни ще става все по-заспала и гладна. Лидерът на СДС е недоволен и от изказванията на министър-председателя Бойко Борисов в САЩ, че е готов веднага да построи Белене.


„Всичко Мара втасала - та и Белене с 10 милиарда отгоре", ядоса се Мартин Димитров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но