Свързани новини

20.09.2010 16:16

Наркобарони си разделили София

Видян 1940 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две големи престъпни групи се опитват в момента да завладеят пазара на наркотици в София, съобщи по Дарик радио началникът на СДВР комисар Валери Йорданов.


Бандите вече използват за пренос на дрога лица без криминални регистрации, за да могат те да останат на свобода след операция на полицията. Амфетамините остават най-продаваната дрога в столицата заради ниската си цена и широкото разпространение по дискотеките.


„В момента има две такива организации, които се стремят да се наместват на пазара. Нашата цел е преди тяхното събиране на достатъчно капитал и мощ, да ги ударим и да ги елиминираме", обясни Йорданов.


Амфетамините остават за поредна година най-разпространената дрога в София. Причината според шефа на столичната полиция: „Той е сравнително по-евтин от другия вид наркотик. За съжаление доста от младите хора го ползват по купони, при посещение в дискотеки, говорим предимно за екстази, за този род наркотични вещества".


Пет-шест са групите в града, които се занимават с крупни грабежи и кражби от търговски обекти, съобщи още Валери Йорданов. Той уточни, че след всяка кражба престъпните банди изчезват в чужбина, където харчат парите. МВР разполага с данни, че част от групите, които извършват грабежи в София, правят същото и на територията на други държави в ЕС.


По повод убийството на Боби Цанков Валери Йорданов обясни, че единият от двата получени сигнала се е оказал неверен и полицията в момента работи по другия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и