Свързани новини

17.09.2010 17:41

Банката платила сватбата на Славови?

Видян 4284 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Най-скъпата булчинска рокля в историята на България е била платена от руския олигарх Новицки, а тържествата за сватбата на щерката на най-богатата българка Петя Славова – от Инвестбанк”, ако се вярва на осведомени източници от бизнессредите. Първото звучи в реда на нещата, но на второто направо не можем да повярваме.
Обърнахме се към БНБ за коментар по темата. От централната банка заявиха, че може да се извърши проверка по случая, за да се установи истината и ако има нарушение, да се вземат съответните мерки. Оттам ни увериха, че контролът при тях е по-строг дори от европейски.
Супер 19’ естествено подаде такъв сигнал, за да изясни на себе си и на своите читатели как стоят нещата. Когато получим отговора, ще го публикуваме, за да няма съмнения.
Още повече, че от самата Инвестбанк кой знае защо загадъчно отговориха: “Не искаме да коментираме”. На журналистически език тази фраза се превежда като “нито отрекоха, нито потвърдиха” информацията.
Въпросът не е в бюджета на партито, който по оценки на специалисти е около 700 000 лева. Важно е как се харчи народната пара. Защото държавата държи по свои фирмени депозити в тази частна банка 54 милиона лева според последната информация от Министерството на финансите. Горе-долу толкова, колкото дава на цялата здравна система, за да не рухне из основи до Нова година!
В този смисъл е доста важно дали въпросните пари се въртят по целесъобразност или отиват за ядене и пиене на физически лица. Понеже е ясно, че банката не е проста фирма, ако ще да е частна. Щом са й поверили толкова пари на данъкоплатците, те имат право да знаят как тези средства се разходват.
Още повече, Инвестбанк подозрително  е четвърта в класацията по привлечени средства, а дори не попада в десетката на трезорите в страната. Тя изпреварва колоси като ДСК, Пощенска банка, Райфайзен, Първа инвестиционна международна банка.
Вероятните причини за това биха могли да бъдат различни. Примерно – очаквано по-добро управление на средствата в така да се каже бутикова банка. Ако обаче се окаже, че тя наистина е инвестирала в светски събития на физически лица, как ли ще реагира правителството?


Сватът от свитата на Лужков, ама той няма да е вече кмет - Тази седмица лично президентът на Русия Дмитрий Медведев даде да се разбере, че Юрий Лужков няма да бъде повече кмет на Москва. На изборите през пролетта Кремъл ще има нов кандидат, веднага писаха не само местните медии, но и авторитетната френска агенция АФП.
В неделя проправителственият Първи канал посвети 10 минути от седмичната си обзорна емисия на разкрития за мафията около съпругата на Лужков – Елена Батурина. По ирония на съдбата тя е най-богатата рускиня с бизнес само в Москва. Мъжът на нейната сестра, “по случйност”, също стана милиардер благодарение на ерата Лужков, която продължава вече 18 години.
От свитата на кмета е и сватът на Петя Славова. Нейният зет Алексей му е син от първия брак и живее в Германия. В момента татко му води трета спътница в живота и обитава просторен дом в Лондон.


Още по темата четете в следвщия брой на в. Супер 19' - по вестникопродавниците от 24.09.2010 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на