Свързани новини

16.09.2010 17:40

Здравният министър: Има разлика между изследване и проучване

Видян 2410 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вместо да се занимава с болното здравеопазване, министър Анна-Мария Борисова се захвана с обяснения на синоними и потъна в изпразнени от съдържание философски фрази. Вечно усмихнатата дама отхвърли твърденията на БСП, че е в конфликт на интереси заради това, че мъжът й е съсобственик във фирма за клинични изследвания.


Обвиненията на левицата дойдоха, след като Министерството на здравеопазването предложи при включването на стари медикаменти в позитивния лекарствен списък да се правят задължителни клинични изпитвания. В момента такива се изискват само за новите лекарства, но не и за старите, които са преминали проучване при пускането им преди време на пазара и са утвърдени. Според социалистите, с промяната се облагодетелствала семейната фирма на министърката. Наскоро стана ясно, че съпругът на Борисова Стефан Кривошиев и съпругът на шефката на Комисията по позитивния лекарствен списък са съсобственици в “Център за клинични изследвания Ф. Олбрайт“. Фирмата е регистрирана на адреса, където живее министър Борисова и се занимава с клинични изследвания.


“Изследваш нещо, което знаеш. Изследваме например утайката и това се прави в лаборатория. Проучване означава, че проучваш нещо, което не знаеш. Например не знаеш как едно лекарство действа - позитивно или дава много странични ефекти, кое е доминиращото в него – позитивното или негативното“, обясни Борисова и се оправда, че дълги години е била преподавател на студенти и затова обяснява нещата по-научно. По тая безподобна логика дали Анна-Мария може да отговори на въпроса защо на английски думата и за изследване, и проучване е research?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева