Свързани новини

15.09.2010 10:29

Софийските бали поемат към 4 региона

Видян 1442 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Балите със столичния боклук ще поемат към четири региона в България, рещи вчера правителството.


В регионалната система на Ловеч ще постъпят 40 000 тона, в Карлово - 60 000 тона, в Цалапица - 30 000 тона, в регионална система Севлиево - 20 000 тона, , съобщи пресслужбата на кабинета.


Балираните отпадъци ще бъдат обезвредени чрез депониране до 31 март 2011 г. За депонирането им няма да бъдат изразходвани допълнителни средства от държавния бюджет, а транспортирането им ще бъде за сметка на Столичната община. Отпадъците ще бъдат обезвреждани по цените за третиране на битови отпадъци на съоръжението от съответната регионална система.


Министърът на околната среда и водите Нона Караджова припомни, че с промени в Закона за отпадъците до 10% от оставащия капацитет на съоръженията за третиране на битови отпадъци могат да се използват по разпореждане на правителството за решаване на проблеми на други региони. Това важи само за съоръжения, които са изградени с преобладаващо държавни средства.


Според закона транспортните разходи се поемат от общината, която изпраща отпадъците и тя ще трябва да плати и пълния размер на таксата за депониране на съответните общини.


В отговор на въпрос дали новата такса за депониране на отпадъци от три лева ще се плаща на общините, в които се превозват отпадъците, Караджова каза, че ако Столична община успее до края на годината да извози отпадъците си, то тя няма да се включи в тези отчисления, защото те влизат в сила от януари 2011 г.


В края на август кметът на Пловдив прогнозира сериозно гражданско недоволство, ако Министерски съвет реши нови 30 000 тона балирани софийски отпадъци да бъдат депонирани на сметището край село Цалапица.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак