Свързани новини

08.09.2010 17:14

Мокра поръчка – от 5 до 500 бона

Видян 1853 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Една мокра поръчка може да струва от 4000-5000 лева до няколкостотин хиляди. Това каза пред Дарик началникът на сектор Убийства в СДВР Георги Тотков.


„Никога физическият извършител не получава цялата сума, а често и не знае кой е поръчителят", уточни той. „Организацията на едно поръчково убийство е като на всяко едно организирано престъпление. Трябва да има първо - конфликт между жертвата и поръчителя. Поръчителят трябва да е решил този конфликт да го изчисти с убийство. Следва намирането на хората, които да извършват поръчката. Това не винаги е пряк контакт между поръчителя и извършителите. Минава се през посредници и не винаги извършителят знае кой е реалният поръчител. Поръчителят обявява една сума, която по веригата се разпределя между поръчители, помагачи. Почти никога крайният извършител не получава пълната сума за убийството", обясни Тотков.


По думите му, противно на всеобщото мнение, извършителите на убийствата не са наркомани. „За наркоман в класическия смисъл трудно може да се говори, защото той, вследствие на употребата на наркотични вещества, е с по-особен характер. Той е човек, на който не може да се разчита. „Обикновено говорим за криминално проявени лица, които са с дълъг стаж в незаконната си дейност. Засичали сме и момчета, които са без криминални прояви, възпитаници на спортни училища", разказа още началникът на сектор Убийства.


Според него заради кризата и бедността прагът на търпимост на хората рязко е паднал. Това води до случаи на битови убийства заради дребни поводи. „Имахме случай на убийство - наемател беше убил хазяина си, заради спор дали е платен наема", посочи той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец