Свързани новини

07.09.2010 16:48

Вой срещу скока на ДДС за туризма

Видян 1545 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Увеличение на ДДС за хотелските услуги от 7 на 14%, каквито са плановете на финансовото министерство, е немислимо. Тези планове категорично се отхвърлят от асоциацията на туристическите агенции.


Председателят й Донка Соколова посочва, че договорите за почивки за следващата година вече са сключени по разчет по сега действащите данъци. По нейните думи евентуално увеличение ще бъде пагубно за българския туристически бизнес, като се има предвид, че българските хотелиери са едни от най-задлъжнелите в ЕС.


"За мен това в момента е немислимо. За нас случаят е приключил. Ние преди две -три седмици, уредихме всичко договори за 2011 г. Какво да правим от тук нататък?", пита Соколова, цитирана от БНР.


Според нея в Европа няма по-кредитно задлъжнели хотели от нашите. Едно увеличение на данъците ще съсипе туризма и хотелиерите няма да могат да издържат.


„Планираните по-високи данъци за следващата година засягат само акцизите и ДДС за туристическите услуги и те са свързани в отговор на изисквания на Брюксел“, обяви заместник-министърът на финансите Владислав Горанов. През 2009 г. ставката е трябвало вече да бъде 14%. Сега Брюксел ни упреква, че нашият закон не отговоря на европейското право и са възможни наказателни процедури, обясни той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,