Свързани новини

06.09.2010 17:11

Ало, обаждаме се от НАП, дължите пари!

Видян 1719 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служители на колцентъра на НАП напомнят по телефона на 1700 граждани, че имат неплатени глоби към различни институции.


В списъка са публични задължения към КАТ, ДАИ, НОИ, РИОКОЗ, Изпълнителната агенция Главна инспекция по труда, съдилищата, Националната служба Пожарна и аварийна безопасност, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и други държавни органи, които налагат санкции.


Общият размер на неплатените глоби е 480 000 лева. Събирането на неданъчните публични задължения стана ангажимент на НАП в началото на тази година, след вливането на Агенцията за държавни вземания в приходната агенция.


При обаждането от НАП гражданите получават информация за вида и размера на неплатените си глоби, за начина на плащане, както и за банковите сметки, на които трябва да се извърши то. В случай на временни финансови затруднения служителите съветват как задължението може да се разсрочи.


След напомнянето от НАП гражданите имат 14 дни да платят доброволно глобите си или да договорят плащане на части. Ако глобата не бъде платена, се пристъпва към принудителни мерки за събирането на задълженията - запори върху заплатата, върху банкови сметки, превозни средства, възбрани на недвижимо имущество, отнемане на задгранични паспорти.


„Идеята ни е да напомним на гражданите за просрочените дългове и да ги платят доброволно, за да не се стига до принудителни мерки", коментира шефът на НАП Красимир Стефанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да усетите потребност за размисъл върху вашите дългосрочни цели

Днес може да усетите потребност за размисъл върху