Свързани новини

02.09.2010 12:43

ДАНС разследва транспортният министър

Видян 1669 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на транспорта Александър Цветков и няколко негови подчинени са разследвани от ДАНС за далавери около проект за изграждането на терминал за комбинирани превози на жп гара Драгоман, съобщават информационните агенции. Цената на проекта била три пъти завишена, смятат от агенцията.


За изграждането на терминала, което се финансира от Национална компания Железопътна инфраструктура са отпуснати близо 6 млн. лв. Според експерти обаче цената е поне 3 пъти по-висока от реалната стойност на съоръжението. А най-съмнителното е, че никой не е направил икономически анализ на всички варианти за строителство на терминала, пише в. Стандарт.


В началото на март министър Александър Цветков обяви, че вътрешната проверка в БДЖ е констатирала огромни нарушения и е във финансов колапс, въпреки това ръководството й не си е потърсило 35 милиона лева ДДС от държавата. Прокуратурата пък повдигна обвинения срещу бившия директор на дружеството Христо Монов за неизгодната покупка на до 30 спални вагона, произведени в периода 1967 г. – 1973 г. и рециклирани през 1997 г. – 2000 г. Някои от тях не са били в експлоатация, а голяма част са получени и приети без пълна техническа документация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион