01.09.2010 10:13

2 години по-късно

Видян 2079 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 1 септември 2008 година София се събуди със своя първи безплатен всекидневник. Също като в рекламата, после дойдоха и изданията ни в други градове.


Две години по-късно 19’ е не само първият, но и единственият вестник в своя клас. Според последната класация на международния медиен преброител ТНС/ТВ План се нареждаме четвърти сред националните всекидневници по своята редовна аудитория като най-млад член на клуба на големите печатни медии.


Последният рейтинг показва 2,6% или 195 000 читатели на вестник 19’ всеки ден.


Това прави близо два пъти повече публика, отколкото има сутрешният блок на Нова телевизия или наполовина, колкото предавания с 50-годишна история като По света и у нас и с реномето на Панорама по БНТ.


По своята т.нар. цялостна аудитория 19’ има рейтинг 3,3% или 247 500 души, които му се доверяват като надежден информационен източник – нещо като населението на Бургас.


Освен голяма публика, първият и единствен безплатен всекидневник в България има и своето голямо влияние. Само през последната година го доказа реакцията след наши публикации като елиминирането на Десислава Танева, впоследствие прочула се с много лобистки поправки в закони, от земеделски министър. Или отпадането на Петко Шишков като шеф на фондовата борса. Има още много подобни случаи, когато властта и големите в бизнеса са показвали, че не само четат, но и се съобразяват с онова, което пишем.


Плащаме си за лукса. Първи, още миналата есен, попаднахме под ударите на ревизия, която продължи 2 пъти повече време от законно установения срок. Даже преди фолкпевиците.


19’ роди две медии. Освен интернет-издание, каквато имаме още от старта си, създадохме още едно издание. Това е сензационният седмичник Супер 19’, който всеки петък е по сергиите в цялата страна. Въпреки бойкота на монопола на вестникарския пазар, вдругиден излиза 27-и брой със своите поредни разкрития за тайния живот на олигарсите, политиците и звездите.


А ето и отговор на често задаваният въпрос - Какво са 19 минути?


Какво значи 19 минути? Това е въпросът, който е до днес непрекъснато задават нашите читатели и почитатели.


И гадаят, без да чакат отговор – сигурно са минутите, които са необходими за прочитането на броя; може би е заради рождената дата – 1.9, което в нумерологията дава Лично число 1 - лидерство; или е заради легендарния трамвай номер 19, който пресичаше София, каквато още я помним, от Горнобански път до Дървеница; ако не е вариация на европейските безплатни вестници 16, 20 и 24 минути.


Всичко това е вярно.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей