Свързани новини

31.08.2010 17:25

БСП в атака с вот на недоверие

Видян 1668 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият политически сезон, който започва от 1-и септември, се очертава да бъде нажежен до червено.


„БСП започва консултации с парламентарните групи за вот на недоверие към правителството на ГЕРБ“, съобщи лидерът на партията председател на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев след заседание на Изпълнителното бюро.


„Ще водим разговори с всички парламентарни групи, които не подкрепят кабинета на Бойко Борисов. Това е едно мрънкащо правителство“, допълни бившият премиер.


БСП няма да подкрепи предложенията на ГЕРБ за изборен кодекс, защото не вярва, че мнозинството ще гарантира справедлив и прозрачен изборен процес. Социалистите ще настояват да бъдат приети техните предложения за избирателен закон, а също и тези за ускоряване на досъдебната фаза. Те припомниха, че тази промяна е залегнала в промените в НПК и Закона за съдебната власт. БСП са и против промените в правилника за дейността на Народното събрание и специално в частта за парламентарния контрол. Досега лансираните предложения на ГЕРБ са за увеличаване дела на писмените отговори и намаляване на времето на устни отговори от страна на министрите по време на петъчния контрол. Станишев прогнозира, че предстоящият политически сезон ще бъде „политическият сезон на по-голямото обедняване на хората".


По думите му здравеопазването е в пълен колапс. „Лечебните заведения упорито се водят към фалит. Заради орязаните бюджети на болниците персоналът получава изключително ниско заплащане“, изтъкна Станишев.


Още днес на първото заседание на парламента БСП ще иска създаване на анкетна комисия за резерва на НЗОК.


Попитан как си обяснява затоплянето на отношенията между премиера Борисов и президента Първанов, Станишев се пошегува: „С високите температури.“ После добави: „Нормално е институциите да си говорят, заяви лидерът на БСП и допълни: Ако министър-председателят е казал една-две добри думи за президента - слава Богу.“


От своя страна депутатът Ангел Найденов коментира, че е напълно възможно да има повторна актуализация на бюджета. Според него икономическата обстановка в страната не се подобрява. Той припомни, че икономическият екип на ГЕРБ е направил прогноза за излизане от кризата през септември, около Димитровден. „Опасявам са, че това е част от розовите сънища на Симеон Дянков“, коментира Найденов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева