Свързани новини

29.08.2010 16:46

50 бона за ромска булка

Видян 3418 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До 50 000 лева стигна цената на най-скъпата мома на ромския пазар за булки край Бачковския манастир. Хиляди цигани - християни от почти цяла Южна България се събраха на поляните край светата обител за празника Бари Богородица (Циганска Богородица – Успение Богородично по стар стил). На този ден по традиция се правят огледите и пазарлъците за младите булки.


Въпреки финансовата криза родителите на момичетата искат от кандидат-младоженците повече пари. Цената на спогодбата за сватба зависи не само от външния вид на момичето, но и от уменията, което то притежава – да готви, да чисти, да играе кючек, да пее и разни други майсторлъци, основно по тънката част.


Минималната тарифа, от която почват пазарлъците, е 5 000 лв. Цените на булките тази година се вдигнала с 10-15% спрямо миналата.


„Не е скъпо, защото тук момичетата са хубави, не са кОркодили“, обяснява авторитетно младеж, който получи жена от клана на баща си за 43 000 лева.


След като наддаванията приключиха, ромските фамилии го удариха на пачанга и масов запой. Най-набожните цигани междувременно изповядаха греховете си в Бачковския манастир.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма