Свързани новини

26.08.2010 17:18

Цветан Начев си иска Инвестбанк

Видян 55298 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 4.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сензацията на годината в деловите кръгове избухна с новия брой на Супер 19’. Пред вестника, който от петък е по сергиите в цялата страна основателят на МОБ Св. Никола, по-късно преименувана на Нефтинвестбанк и на Инвестбанк, съобщава разтърсваща новина.


“На 26 ноември 2009 г., естествено след падането на Тройната коалиция, съдът отмени решенията от 2002 г. Отново бе възстановено положението отпреди първия преврат  в банката – т.е. от 1997 г, разказва той - Пак ще се върна в Банката на международното православие, предвидена за огромни геостратегически проекти, а не за обслужване на 3 делфинчета. Ако ще трябва да ме възмездяват, парите с лихвите са над половин милиард! Лошото е, че по тях солидарен длъжник, заради действията на назначените от нея квестори, е държавата”. Начев подробно обяснява и всякакви невероятни факти от превратите и контрапревратите в банката през последните 13 години.


Супер 19’ естествено се обръща и към другата страна – Феста холдинг на смятаната за най-богата българка Петя Славова. От 1998 г. фирмата притежава мажоритарния дял в банката. Отговорът: “Във връзка с Ваш имейл от 23.08.2010 г., за повече информация биха могли да Ви подпомогнат официални сайтове в Интернет, например:http://news.bpost.bg/story-read-20491.php, http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2343131”.


Във въпросните публикации се изброяват имената на 101 агенти на Държавна сигурност, огласени от Комисията по досиетата, начело с министър Божидар Димитров. Вътре попада това на основателя на банката Цветан Начев, наред с тези на собственика на Дарик Радосвет Радев, общинския съветник от ГЕРБ и член на КРС Константин Тилев и други известни и влиятелни личности. Кой знае защо имената им са замесвани в конфликт, с който нямат нищо общо.  


В отговор на нашите въпроси, отправени и към БНБ, получихме следното становище: “Не можем да коментираме каквото и да било за Инвестбанк и Цветан Начев. Всички въпроси, свързани с трезора и вътрешните му проблеми, трябва да се зададат към сегашната управа на банката или към съда”.


В няколко поредни броя Супер 19’ ще разкаже изключително интересната и пълна с известни имена от бизнеса и политиката история на Инвесбанк и Феста.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови