Свързани новини

25.08.2010 16:17

Пет района в София пак със старите чистачи

Видян 3944 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община ще продължи договорите за почистване на пет района, обособени в две зони в последния конкурс за почистването на града, съобщи зам.-кмет Мария Бояджийска. Причината е, че два участника в конкурса обжалваха процедурата и съдът няма да се произнесе до края на август, когато изтичат сегашните договори. "Законът за обществените поръчки ни дава такава възможност", обясни Бояджийска, цитирана от Дневник. Според нея това положение ще бъде около месец, месец и половина.


Конкурсът за нови чистачи на София беше оспорен първо пред Комисията за защита на конкуренцията и после пред Върховния административен съд (ВАС) от две некласирани фирми - Еко Нелсен - лидер е германската компания Нелсен, и Евро импекс - собственост на Евро импекс и Астон сървиз. Те са кандидатствали за две зони, които обхващат районите Изгрев, Слатина, Подуяне, Красно село и Красна поляна. Делото във ВАС е насрочено за 15 септември.


За останалите 19 района общината вече е подписала договори, каза Бояджийска. От миналата година общината има договор за пет района с австрийската компания Заубермахер за 7 години – Витоша, Люлин, Младост, Овча купел и част от Триадица. Този месец кметството е подписало с още две фирми - Титан АС и АЕС-X за райони, за които няма оспорване. Ако ВАС не обяви конкурса за незаконен, общината ще подпише през есента с Щабаг Умвелт сървисис и А.С.А. България, които са победители в процедурата за споменатите пет района. Дотогава те ще бъдат почиствани от Титан чистота София и Бакс 99.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и