Свързани новини

13.08.2010 09:54

Борисов: Магистрала Струма - бизнес за милиарди

Видян 2496 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За България е стратегическо изгодно да има излаз на Бяло море, заяви пред Дарик радио Бойко Борисов. Защо до този момент магистрала Струма не е проектирана, попита Борисов. Изключително жизнено важно и за двете държави, и за Гърция и за България. Бизнес за милиарди. Тази магистрала отива на Видин мост 2, за радост той се строи активно, благодарение на това, че спасих пари, допълни Борисов. Ние сме единствената територия по река Дунав, която има само един мост между България и Румъния. Този мост неслучайно не е строен, но сегашното правителство на Румъния се съгласи и убедихме Брюксел да можем да ползваме парите около 150 млн. евро, заяви премиерът Борисов. За ритъма на Северна България, за ритъма на Южна България тази магистрала е жизнено важна. Тя е и за София изключително важна. Геостратегически за България изграждането на тези магистрали е милиарди евро печалби за държавата, уточни Борисов. Докато стане това, ще атакуваме частта до Дупница, Сандански, Петрич, там, където е по-равно. За "Хемус" дори не се издумваше дума в ЕК. За първи път преди 15-20 дни, Плевнелиев и Дончев убеждаваха европейските чиновници, и те казаха ок, дайте да видим проекта и за Хемус, вие и без това няма да можете да усвоите парите по всички европейски програми. Трябваше на 16 август да пуснем "Марица", но там има доста нередности, до 31 август ще ги отстранят, заяви министър-председателят.


Робърт Зелик ни каза има политическа воля, има доверие, работата на правителството се оценява високо за тази година. Какво липсва – липсва административен капацитет и то не защото са глупави българите, а защото тези, които имат тези качества отдавна заминаваха в чужбина, и по разни банки да работят, където заплатите са в пъти по-големи, заяви премиерът Борисов. Ако всичките тези хора са държавни чиновници този административен капацитет ще е много по-висок. Ние ще ви помогнем, след като има воля, след като променяте това, което искаме от вас, това казват тези отвъд Океана и в Европа, уточни Борисов. Ако това правителство беше по времето на излишъците, аз щях да залея с асфалт тази държава и въпреки всичко ще го направя, категоричен бе Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.