Свързани новини

06.08.2010 16:34

Измами 6 от 49

Видян 2560 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-големият ДЖАКПОТ в историята на българското тото падна на 17 юни тази година. 25, 48, 46, 5, 28, 39 бяха заветните 6 числа. Седмици наред печалбата нарастваше, за да достигне рекордните 6 575 225 лева. Стотици хиляди хора брояха стотинките си, за да пускат фиш и вярват в късмета си, а няколко души отгоре удрят джакпота, като им събират парите. И то за държавна сметка.


Е, джакпотът уж падна, но изненадващо за всички, никой не си го потърси. И така сумата остана за държавата, тъй като на 2 август точно в 17 ч изтече крайният 45-дневен срок, до който спечелилият огромното състояние можеше да го получи. Анонимният маркототевец обаче така и не се яви и Управителният съвет на Българския спортен тотализатор реши 3 000 000 лв. да бъдат върнати на три равни части като джакпот на играта 6/49 на тотализатора, а другите 50% от парите да отидат в полза на Министерството на спорта. Решението ще бъде внесено в Министерския съвет и в Комисията по хазарта.


Тук обаче идва въпросът какво правят останалите хорица с печалби. И защо тези пари не се разпределят равномерно в тиража и човек, ударил петица, вместо 10 бона, да прибере 50. И без това тотото съвсем оряза мераклиите. Отпаднаха третите тегления и в трите игри на щастието – 5 от 35, 6 от 42 и 6 от 49. Официалното оправдание е вдигане на печалбите, което щяло да направи тотото по-атрактивно.


Нищо подобно: шансът за печалба драстично намалява. Даже най-проста сметка показва, че вероятността да уцелите поне 3 числа и да вземете някой лев от залога си, бе отрязана точно с 1/3 или иначе казано намаля с 33%. Ако шансът да се спечели шестица в 6 от 49 беше 1 на 13 милиона, сега е 17 милиона към 1. Иначе казано, ако човек очаква да стане тотомилионер, по-скоро ще получи от умрял писмо.


И всичко това се прави, заради война с частните тото пунктове, които готвят скоро да пуснат нова игра, в която може да се печели по милион всяка седмица.


Но да се върнем на тези 3 милиона, които отиват за държавата. Какво ще се прави с тях и дали момчета като боксьорчетата Тервел Пулев и Детелин Далаклиев най-накрая ще си получат стотинките, обещани им от министерството за сребърния медал от европейското първенство и за световната титла.


Отвратително е положението и на повечето спортни бази, включително от национално значение. Даже гребната на Панчарево при министър – гребец, със съпруга и баща – директори в ресорната федерацията. Срам! Защо ли? Нямало пари.


Незаконната федерация по щанги на автора на допингскандали Антон Коджабашев и на бившия министър Васил Иванов – Лучано също награби милиони от тотото. Тя пък бе подпомогната за организация на Световно първенство. Шеф на неговия организационен комитет е спортният министър Свилен Нейков. По негова воля правителството изтегли иска си за заличаване на скандалната фалшива федерация 2 часа преди съдът да я отреже завинаги и да предотврати пладнешкия обир.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп